КВАЛИТЕТНО УЧЕЊЕ

ПРАКТИЧНА ЗНАЊА

УЧЕНИК НА ПРВОМ МЕСТУ

Thursday, 20 June 2024
Thursday

Машинство и обрада метала

Одржан фестивал науке

     

У Машинско-електротехничкој школи ''Гоша'', 28. марта одржан је фестивал науке под називом ''Доживи науку кроз физику, хемију и механику'' у сарадњи са Центром за промоцију науке из Београда. Овај фестивал се по други пут организује у нашој школи.

Учесници фестивала су били Центар за промоцију науке, Институт ''Гоша'', Институт Михајло Пупин, Машински факултет из Београда, Машински факултет из Крагујевца, Електронски факултет из Ниша и школа домаћин фестивала.

Фестивал су после ревијалног програма који су припремили ученици наше школе, отворили Александра Дрецун из ЦПН-а и директор школе Старчевић Владан. Посетиоци су могли видети експонате и огледе од
10.-19. часова. Фестивал је био веома посећен. Преко 2000. ученика из скоро свих Паланачких школа, али и из Велике Плане и Смедерева, могли су видети планетаријум, робота НАО,беспилотне летелице, огледе из ваздухопловства, роботике, физике, мини ветрењаче, соларне панеле а такође су могли активно учествовати у бројним огледима и креативним радионицама.

Joomla Templates - by Joomlage.com