КВАЛИТЕТНО УЧЕЊЕ

ПРАКТИЧНА ЗНАЊА

УЧЕНИК НА ПРВОМ МЕСТУ

Wednesday, 17 April 2024
Wednesday

Машинство и обрада метала

ХАКАТОН ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Удружење студената информатике ФОНИС ове године први пут организује пројекат под називом "Хакатон за средњошколце" конципиран тако да окупља средњошколце са територије целе Србије, заинтересоване да открију свет информационих технологија. Хакатон ће бити одржан 15. децембра, пријаве ће трајати до 20. новембра и могу се пријавити сви средњошколци у тимовима од по 3 до 4 члана.

Пројекат се састоји из два дела. Први део јесу радионице на којима ће средњошколци бити упознати са програмском логиком и синтаксом, односно са писањем самих кодова, као и са технологијама које ће им у томе помоћи. Радионице су обавезне, а након радионица сваки тим добија пројектни задатак, а на основу успешности задатка, као и мотивисаности коју су тимови исказали током радионица, биће одабрани тимовима који ће учествовати на самом хакатону. Хакатон је други део пројекта, то је 24-часовно такмичење током кога ће такмичари радити на решавању постављених проблема. Кроз то искуство ће их пратити ментори, задужени да такмичарима помогну тиме што ће их усмерити на начин размишљања и литературу. Интернет и литература су дозвољени како би такмичари што лакше конструисали своја решења. 

Више о пројекту можете прочитати на hzs.fonis.rs, а уколико су вам потребне додатне информације о пројекту, можете се јавити организацији ФОНИС на: 

https://www.facebook.com/fonis.rs

https://www.instagram.com/fonis_fon/?h=en

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

 

Joomla Templates - by Joomlage.com