КВАЛИТЕТНО УЧЕЊЕ

ПРАКТИЧНА ЗНАЊА

УЧЕНИК НА ПРВОМ МЕСТУ

Wednesday, 17 July 2024
Wednesday

Машинство и обрада метала

IN MEMORIAM

Са великим жаљењем обавешатавамо да је наш поштовани и драги колега  MilanPrica

Милан Прица (1963 - 2020)

преминуо после дуже болести.

Колега Милан Прица, завршио је Електротехнички факултет у Београдау 1990. године. У нашој школи почео је да ради од септембра 1990.године.

Паланачкој јавности био је и раније позбат и то као кошаркаш. Натпросечне висине2м и 05 цм још од основне школе бива позван у секцију Кошаркашког савеза Србије, у јуниорском тиму. Зајаедно са јуниорима КК Јасенице осваја треће место н апрвенству Србије, 1981.године позван је у селекцију јуниора Југославије за Европско првенство у Тел Авиву. 1982.године као гост игра на турниру у Паризу за Црвену Звезду. До краја спортске каријере остаје веран клубу КК Јасенице.

После завршених студија, запошљава се у нашој школи и радиће пуних седам година код нас. Сели се за Београд и ради у Хидрометереолошком заводу, у институту за Онкологију и радиологију Србије, Вишој школи унутрашњих послова и Образовном информатору.

2001.годинепут га поново доводи у родни град и почиње са радом у ХК Гоша да би се код нас у школу вратио 2011.године.

Милан је био омиљен мешу ученицима јер се трудио да им своје знање из информатике и програмирања што више приближи. Као колега је увек био спреман да помогне, тих, повучен и одмерен, о својим здраственим проблемима је нерадо говорио. Његовим прераним одласком школа Гоша пуно је изгубила.

18.12.2020.године после дуже болести Милан Прица, инжењер електротехнике, професор и драги колега напустио нас је. Сахрањен је на старом гробљу 20.12.2020.године.

 

Joomla Templates - by Joomlage.com